Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ürün ve çözümleriyle ulaşan Unilever Food Solutions, ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı kapsamında, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) üyesi olan mekanların mutfak ekipleri için yüz yüze bir eğitim düzenledi.
‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimleri, Türkiye genelinde tüm mutfak ekiplerine ulaşabilmek için online platformda sunuluyor. Ancak 26 Temmuz Salı günü Mutfak Sanatları Akademisi’nde, 50 mutfak personelinin katılımıyla özel bir eğitim gerçekleştirildi ve katılımcılara fiziksel ve kimyasal tehlikeler, temizlik, üretim güvenliği, çapraz bulaşma ve HACCP uygulamaları başlıklarında bilgiler verildi.
Uzun yıllar Unilever Food Solutions ajandasında en üst sırayı koruyacak proje kapsamında, ilk yıl 5.000 şefin eğitimleri tamamlaması hedefleniyor. Üç yıllık süreçte 30.000 şefin eğitimlere katılarak, gıda güvenliği sertifikası sahibi olması planlanıyor. Yüz yüze eğitim programına katılan ve gerçekleştirilen sınavda başarılı olan TURYİD üyesi mekanların personeline sertifikaları önümüzdeki günlerde takdim edilecek.
Önder Arsan: “Benzer iş birliklerimiz sürecek”
Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, gıda güvenliği eğitiminin mevzuat açısından bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, “Geçen yıl yaptırdığımız Türkiye Şef Araştırmasına katılan şeflerin %80’ini sektördeki en önemli ihtiyaç olarak ‘Gıda Güvenliği’ alanında eğitim almayı gösterdi. Biz de buradan hareketle Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle Gıda Güvenliği Eğitim Programını başlattık. Nisan ayından bu yana online platformda eğitimlerimiz sürüyor. Bu kez, üyeleri arasında Türkiye’nin önde gelen otel, restoran, kafeleri bulunan TURYİD için ilk kez ve özel olarak yüz yüze bir eğitim gerçekleştirdik. Mutfak ekiplerine yönelik bu eğitimlerle olası gıda güvenliği risklerinin azaltılmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde benzer iş birliklerini sektördeki tüm meslek birlikleriyle gerçekleştireceğiz” dedi.
Kaya Demirer: “Gıda güvenliği alanında atılacak her adımın parçasıyız”
Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği-TURYİD Başkanı Kaya Demirer ise şunları söyledi: “Türkiye’de 77.000 restoranda, her gün milyonlarca öğün yemek yeniliyor. Restoranların yaklaşık 30.000’den fazlası da İstanbul’da bulunuyor. TURYİD olarak da 165 marka olarak 480 noktada hizmet veriyoruz. Yıllık 2 milyar ciroluk bir sektör yaratıyoruz. TURYİD üyeleri olarak yılda 25 milyonun üzerinde ağırlama gerçekleştiriyoruz. TURYİD’de her zaman amaçlar doğrultusunda güç birliğini artırmaya inanıyoruz. Sektörel bilgi, iletişim ve eğitim konularını odağımıza alıyoruz. Sektörü temsil eden ve ileriye taşımaya çalışan yeme-içme markaları olarak gıda güvenliği alanında da atılacak her adımın bir parçası olmaktan mutluyuz. Bu anlamda TURYİD olarak yolumuz ‘Güvenilir Eller’ projesiyle de kesişti. Düzenlenen yüz yüze eğitime katılamayanları ise online eğitimlerden faydalanmaları için teşvik edeceğiz.”
‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı hakkından detaylı bilgiye www.ufs.com adresinden ulaşabilirsiniz.