Balparmak’ın Platin Sponsorluğu’nda gerçekleşen ve Türkiye’de ilk defa düzenlenen 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi sona erdi. 120 ülkeden 12 bin’den fazla kişinin katılım gösterdiği Kongre, dünyanın pek çok ülkesinden sektör profesyonellerini ve bilim insanlarını buluşturdu.
Kongre için ülkemize gelen 500 yabancı bilim insanını Ar-Ge Merkezi’nde ağırlayan Türkiye’nin lider markası Balparmak, Arıcılık Ödülleri kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden yarışmaya katılan 450 balın analizini de Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı’nda yaparak, sektördeki bilimsel uzmanlığını bir kez daha kanıtladı.
Bu yıl ilk defa Türkiye’de düzenlenen ve Türk arıcılık sektörü için bir milat olarak kabul edilen 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi sona erdi. Balparmak’ın Platin Sponsorluğu’nda düzenlenen Kongre’ye, 120 ülkeden 12 binden fazla kişi katılım gösterdi. Dünyanın pek çok ülkesinden sektör profesyonellerini, arıcıları ve bilim insanlarını buluşturan Kongre, bilimsel sunumların ve çalışmaların yanı sıra Dünya Arıcılık Ödülleri 2017’ye de ev sahipliği yaptı. Kongre’de Türkiye’nin lider markası Balparmak’ın standı yoğun ilgi gördü. TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da ziyaret ettiği stantta, Balparmak’ın yaptığı çalışmalar ziyaretçilerle paylaşıldı.
Balparmak kongre kapsamında 5 bilimsel sunum da yaparak Ar-Ge alanındaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
500 Bilim İnsanı Balparmak Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı’nı Gezdi
Balparmak Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı 4 Ekim tarihinde, dünyanın farklı bölgelerinden gelen kongre katılımcılarına ev sahipliği yaptı. Aralarında Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip McCabe ile birlikte farklı uluslardan bilim insanı, arıcı ve sektör temsilcileri Balparmak Ar-Ge Merkezi’ni gezdi, tesisi ve yapılan çalışmaları da bizzat yerinde görme şansına sahip oldu.
Balparmak 450 balın analizini yaptı
Dünya Arıcılık Ödülleri 2017 kapsamında dünyanın pek çok yerinden gelen 450 bal numunesi, dünyada sadece bal ve diğer arı ürünlerini analiz eden en büyük merkez olma ünvanına sahip Balparmak Ar-Ge Merkezi Laboratuvarı’nda analiz edildi. Gelişmiş laboratuvar test cihazları ve uluslararası analiz metotları kullanılarak kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik, mikroskobik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi açısından en az 92 parametrede analiz edilen ballar, yapılan değerlendirmenin ardından yarışmada yer almaya hak kazandı.
Balparmak olarak, Türk arıcılığının ve Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olan Türk Çam balının dünya çapında tanıtılmasına liderlik ettiklerini belirten Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak;“Dünyanın bu en mucizevi besini olan balın doğallığını ve saflığını korumak ve onu kaliteli yaşamın vazgeçilmez bir unsuru haline getirmek, böylece balın değerini hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettiği en yüksek düzeye çıkarmak için pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı Kongre kapsamında konuklarımız ve on iki binden fazla katılımcı ile paylaşma fırsatı bulduğumuz için gururluyuz. Artık Türk arıcılığı için yeni bir dönem başlıyor. Balparmak olarak öncelikli görevimiz Türk Çam balını dünyaya tanıtmak” diye konuştu.