Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamalı Eğitimi
Kasım 10 @ 08:00 – Kasım 11 @ 17:00 EET
EĞİTİMİN AMACI: Bu eğitim, katılımcılara, temel gıda mikrobiyolojisi kuralları ve analizlerinin önemli noktalarının kavratılmasını amaçlamaktadır.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
- Gün:
– Genel mikrobiyoloji bilgilendirme
– Mikrobiyoloji laboratuvar kuralları
– Aseptik çalışma kuralları ve mikrobiyolojik çalışmalarda önemli noktalar
– Mikrobiyolojik analizlerde numune alımı, nakil ve ön hazırlık
– Gıda mikrobiyolojisi temel analizleri ve TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’nde bulunan analizler
– Kalitatif ve kantitatif analizler
– Örnek kalitatif analiz; Salmonella spp. aranması analizi, E.coli O157 aranması analizi
– Örnek kantitatif analiz; aerobik koloni sayımı, E.coli sayımı
– Örnek membran filtrasyon analizi; E.coli- Koliform ve Enterokok sayımı analizi
- Gün:
– Analiz öncesi hazırlık uygulaması yapılması
– Katılımcılarla ekim tekniklerinin uygulanması
– Salmonella spp. aranması analizi, E.coli O157 aranması analizlerinin tüm aşamalarının uygulamalı olarak gösterilmesi, gerekli testlerin yapılması
– Örnek kantitatif analiz; aerobik koloni sayımı, E.coli sayımı tüm aşamalarının uygulamalı olarak gösterilmesi, gerekli testlerin yapılması
– Örnek membran filtrasyon analizi; E.coli- Koliform ve Enterokok sayımı analizi tüm aşamalarının uygulamalı olarak gösterilmesi, gerekli testlerin yapılması
– Soru – cevap ve değerlendirme
*Eğitim akredite laboratuvarımızda teorik ve uygulamalı olarak yapılacaktır.
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektörü veya özel gıda laboratuvarları mikrobiyoloji laboratuvarı çalışanları ile bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar.
EĞİTİM TARİHİ: 10-11 KASIM 2017
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTMEN: Uzm. Bio. M. Onur TÜRKDOĞRU
EĞİTİM YERİ: GDA Özel Kontrol Laboratuvarı, İdealtepe Mahallesi, Dik Sokak, No:25 Maltepe/İstanbul
Detaylar için tıklayınız.
FSSC 22000 Uygulamalı Eğitimi
Kasım 6 @ 09:00 – Kasım 7 @ 17:00 EET
EĞİTİMİN AMACI
Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu, tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracıdır. FSSC 22000 sistemi, halihazırda var olan ISO 22000, ISO 22003 ve sektör ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonların kullanılarak, gıda sektörü kuruluşlarının uygulamasına olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.
ISO 22000 belgeli kuruluşlar, ilave gereksinimler ve sektör ön gereksinimlerini uygulayarak, GFSI(Global Food Safety Initiative) onaylı FSSC 22000 sertifikasına sahip olurlar. Amaçları tüm dünyada tüketicilere güvenli gıdanın tedarik edilmesini garantileyerek, yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesini desteklemektedir. FSSC 22000 belgelendirme programı, GFSI Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA(European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören bir programdır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- Kabul görmüş Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri ve geçmişleri
- FSSC 22000 Standardı ile ilişkili diğer standartlar
- ISO 22000, PAS 220 ilişkiler
- PRP – Ön Gereksinim Programları, O-PRP Operasyonel Ön Gereksinim Programları ve standart ilişkileri
- FSSC 22000 Standardının maddeleri ve açıklamaları
- FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarına giriş
- Sistemin gözden geçirmesi ve doğrulanması
- Sistem dokümantasyon çalışmaları
- Denetim süreci ve başvurularla ilgili bilgilere genel bakış
- Vaka çalışmaları ve yaşanan temel hata kaynakları
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri.
Katılımcıların gıda ve içecek üretim sektöründe iş tecrübesine ve HACCP prensiplerine ait bilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Eğitimde HACCP Sistemi detaylarına yer verilmemektedir.
EĞİTİM TARİHİ: 06-07 KASIM 2017
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTMEN: Baş Denetçi Selda Bayrakdar
EĞİTİM YERİ: KARMA GRUP Etiket, Barkod ve Gıda Danışmanlık Ltd. Şti., BYOFFICE Plaza, Kozyatağı-İSTANBUL
İLETİŞİM: 0216 906 00 40
Detaylar için tıklayınız