NEDEN HACCP ?
HACCP gıda güvenliğinin çekirdeğidir, dolayısıyla GFSI tarafından tanınan BRC, IFS, FSSC 22000, SQF gibi uluslararası gıda güvenliği standartlarının temelini oluşturan bir sistemdir. Bu sebepledir ki, tüm bu standartlar denetçi kalifikasyonunda HACCP ile ilgili aşağıdaki şartları zorunlu kılmışlardır:
BRC: Codex Alimentarius prensiplerine dayalı en az 2 günlük HACCP eğitiminin başarı ile tamamlanmasını,
IFS: HACCP içeren gıda güvenliği eğitimini,
FSSC 22000: Sonunda sınav da olan minimum 16 saatlik HACCP eğitimini,
SQF: CODEX kılavuzlarını ya da NACMCF HACCP prensiplerini içeren, 2 gün süreli ve sınav yapılabilir bir eğitimi şart koşar.
Sonuç olarak, hangi gıda güvenliği standardı benimsenirse benimsensin, hangi standarttan belgelenmek istenirse istensin, gıda güvenliği yönetim sistemini kurmayı ve uygulamayı hedefleyen işletmelerin ilk adımı HACCP sistemini kurmak olmalıdır.
Swissotel Büyük Efes İzmir de 30 – 31 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşecek HACCP eğitimimiz 16 sa süreli olup eğitim sonunda sınav yapılacaktır.
Başvuru : info@karmalt.com yada 0 216 906 00 40
https://www.karmalt.com/egitim/haccp-tehlike-analizi-kritik-kontrol-noktalari-egitimi/