Mutfaklarda güvenle kullanabilecek sadece elmadan üretilen Türkiye’nin yeni nesil doğal şekeri “Doal Meyveden Şeker”, şef Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde 6 Mart Salı günü EKS Mutfak Akademisi’nde düzenlenen etkinlikte şeflerle buluştu.
Türkiye’nin ilk meyve markası Doal tarafından; sağlıklı beslenmeyi önemseyen, doğal ürünleri tercih edenler için üretilen “Doal Meyveden Şeker” ürünü için EKS Akademi’de düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin tanımış şefleri katıldı. Şef Eyüp Kemal Sevinç’in Doal Meyveden Şeker ile hazırladığı tatlıların ikram edildiği davette Anadolu Etap Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Aslıhan Kaya’da katılımcılara Meyveden Şeker’in doğallığını anlattı.
Elmanın kendi içindeki doğal şekeri en saf haliyle sunan Doal Meyveden Şeker, lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenmek isteyen yeni nesil mutfaklar için eşsiz bir alternatif sunuyor. Doal Meyveden Şeker, pasta, kek, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılardan, çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklere rafine şeker yerine doğal tatları tercih edenler için yepyeni bir alternatif olarak ön plana çıkıyor. Hiçbir kimyasal, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen Doal Meyveden Şeker, düşük glisemik indeks ve düşük kaloriye sahip olmasıyla da rafine şeker ve türevlerinden ayrışıyor.
750 ml’ik şişede 8 kilo elmanın saf ve doğal lezzeti bulunuyor.
750 ml’lik bir şişede 8 kilo elmanın saf ve doğal lezzetini sunan Doal Meyveden Şeker, meyve tadı ve kokusu içermediği için rafine şekere en iyi alternatif olarak konumlanıyor. Bir su bardağı toz şeker yerine ¾ oranında kullanılması önerilen Doal Meyveden Şeker’in 7 ml’lik tek kullanım ambalajı ise içeceklerine tat vermek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Doal Meyveden Şeker, Migros ve Macro Marketlerde satışa sunuluyor.
≠doal ≠meyvedenşeker ≠doalmeyvedenşeker
Anadolu Etap Hakkında
Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meye suyu konsantresi üreticisi Anadolu Etap, Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu’nun ortaklığı ile 2010 yılında kuruldu.
İlk fidanını 23 Nisan 2011 tarihinde diken Anadolu Etap bugün 6 farklı bölgede, 25 bin dekar alanda kurulu 7 çiftliğinde 3 milyon 500 bin dikili meyve ağacına sahiptir. Anadolu Etap tüketicilerin hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal’ı Aralık 2015 tarihinde piyasaya sunmuştur. Duyarlı ve kontrollü tarım ile insana, doğaya, toprağa duyarlı olarak yetiştirilen Doal meyveler, uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye’de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir. Üretim aşamalarının her anı bilgi sistemleriyle takip edilen ve kayıt altına alınan Doal meyveler, 600 testten geçmektedir. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenli olarak analiz edilen Doal meyveler aynı zamanda “sağlığa zararlı kalıntı içermez” onayını alan ilk meyve markasıdır. Doal Meyveden Şeker ise sağlıklı beslenmeye önemseyen, rafine şekerin zararlarından uzak durmak isteyen ve mutfağında doğal ürünleri tercih edenler için raflarıdaki yerini aldı.
Anadolu Etap faaliyetlerinin bütününde sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği en önemli değerlerinden biri olarak görmekte, bu doğrultuda sosyal sorumluk projeleri gerçekleştirmektedir. Hayata geçirdiği MİÇO projesi ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kendi çiftliklerinde kreş açarak ücretsiz ve kesintisiz eğitim sağlayan Anadolu Etap aynı zamanda 2012 yılında kurduğu eğitim merkezi AgroAkademi ile ekosistemdeki sürdürülebilirliği sağlamayı, meyve yetiştiriciliğine yeni, çok daha gelişmiş standartlar sunmayı amaçlamaktadır.
- NEDEN Meyveden Şeker ?
- Meyvenin kendi içeriğindeki doğal şekerdir, dolayısıyla elmadan gelen dengeli bir şeker yapısı vardır.
- Rafine şekerin kullanıldığı her yerde kullanılır,
- Sadece elmadan üretilen açık renkli elma suyu konsantresidir,
- Meyve tadı ve kokusu içermez,
- Herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi içermez,
- Düşük glisemik indeks oranında sahiptir,
- Düşük kalorili tatlılar yapma imkanı sunar.
- Eyüp Kemal Sevinç’ten Doal Meyveden Şeker Tarifleri
Reçel Dolgulu Anne Kurabiyesi
Malzemeler
15 gr tereyağı
1 yumurta ¾ su bardağı Doal Meyveden Şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı dilediğiniz reçel çeşidi
1 yemek kaşığı vanilin
Yapılışı
Bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta ve meyveden şekeri koyun. Üzerine unu ilave edin. Hamuru yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru açın. Hamurum yarsını yuvarlak kalıp ile kesin. Diğer yarıyı yine yuvarlak kalıpla kesin ama ortasını küçük şekilli kalıpla kesin. 170 derce önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyenin üzerine reçel sürün ve üzerine ortası şekilli kurabiyeyi koyun ve üzerine vanilin serpin.
Bitter Çikolatalı Brownie
Malzemeler
100 gr tereyağı
2 adet yumurta
140 ml Doal Meyveden Şeker
150 gr bitter çikolata
40 gr kakao
100 gr un
4 gr kabarma tozu
4 gr tuz
10 gr vanilin
Yapılışı
Bitter çikolatayı doğrayın. Tereyağı, kakaoyu ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, Meyveden Şeker ve vanilyayı çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Benmari usulü eritilen çikolata karışımını da ilave edin. Orta boy bir fırın kabına karışımı dökün. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.