EĞİTİMİN AMACI:
- GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ
- BESLENME VE SAĞLIK BEYANLARI YÖNETMELİĞİ
Gıdaların etiketlenmesi ile ilgili olan yasal düzenlemeler on yılı aşkın bir süredir sık sık güncellenmektedir. Son olarak 26 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe konan yönetmelikler oldukça detaylı yeni uygulamalar içermektedir.
Gıda Etiketleme Ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile “beslenme yönünden etiketleme” zorunlu hale getirilmiş ve bildirim şekilleri çeşitlendirilmiş, “mesafeli satışlar” ve “isteğe bağlı bilgilendirme” gibi konular eklenmiştir. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum” koşulları ile “satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları” da netleştirilmiştir.
Gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanları Beslenme Ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği içinde ele alınmıştır. Bu Yönetmelik ile özellikle sağlık beyanlarının sayısı artırılmış, “beslenme ve sağlık beyanı yapabilme koşulları” yenilenmiştir.
Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır.
Gıda sektöründe faaliyete yeni başlayan işletmeler mevzuata uyumlu etiketleme ve bilgilendirme yapmalıdır.
Yasal düzenlemelerin verdiği geçiş sürelerine tabi işletmelerin ise 2019 yılı sonuna kadar gıda etiketlerini ve tüketiciyi bilgilendirme usullerini mevzuata uygun hale getirmeleri gerekmektedir.
Eğitimin amacı; gıdanın tüketiciyle buluşmasında temel araç olan etiketin hazırlanması ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesi için katılımcılara söz konusu yenilikleri aktarmaktır. Gıda sektöründe faaliyette bulunan yetkililer ve çalışanlar, sektörde çalışmayı hedefleyen adaylar ve konu ile ilgili temsilciler için fayda sağlayacak eğitimin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
- Mevzuat Nedir?
- Gıda Mevzuatı
- Gıda Etiketleme Mevzuatı
- Etiketleme ve İşaretleme Kuralları
- Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar
- Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin Kullanılabilirliği ve Yerleşimi
- Zorunlu Bilgilerin Bildirim Şekli
- Dil Gereklilikleri
- Sorumluluklar
- Mesafeli Satış
- Zorunlu Etiket Bilgileri
- İstisnalar
- İlave Zorunlu Bilgiler
- Beslenme ve Sağlık Beyanları
- Etikette Bulunması Gereken Sembol ve İşaretler
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler
EĞİTİM TARİHİ: 04 Temmuz, 2018
EĞİTMEN : Ferda BİTLİSLİOĞLU
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com