BARRY CALLEBAUT geçtiğimiz günlerde yeni ofislerinin açılışını kutladı. Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Neslihan Nigiz Ulak ‘’Hem Barry Callebaut Türkiye’nin yeni genel merkezini hem de bizim için çok önemli olan Chocolate Academy İstanbul’un yeni mekanının açılışını kutluyoruz. ‘’ ifadeleriyle açılış konuşmasını başlatırken devamında sözlerini
‘’Birçoğunuz zaten biliyorsunuz ancak kısaca kendimizden bahsetmek isterim. 1996 yılında Belçika kökenli Callebaut firması ile Fransız Cacao Barry firmalarının birleşmesiyle kurulan ve Merkezi İsviçre’de bulunan Barry Callebaut Group, bugün dünyanın en büyük çikolata ve kakao ürünleri üreticisi konumunda.
30’dan fazla ülkede 11.500 üzerinde çalışanı ve 60 fabrikası ile 2 milyon ton üretim yapmakta olan Barry Callebaut, Türkiye’ye 2005 yılında giriyor. İşte, Türkiye hikayemiz böyle başlıyor…
Türkiye’deki potansiyelin farkında olan Barry Callebaut, Türkiye yatırımlarını artırma kararı alıyor ve 2013 yılında ilk çikolata üretim tesisini Eskişehir’de kuruyor.
Ve bugün, kuruluşundan bu yana 5 yıl içinde kapasitesini 2 katını çıkardığımız fabrikamızı bundan sonra da yapacağımız yatırımlarla geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bunun ilk göstergelerinden birisi de Barry Callebaut Türkiye’nin yeni genel merkezidir.
Konuşmamın başında da bahsettiğim gibi bugünün bir diğer önemi ise bizim çikolataya duyduğumuz tutkumuzu paylaştığımız Chocolate Academy İstanbul’dur. En son teknolojilerle donatılmış Chocolate Academy İstanbul’da misafirlerimizi ağırlamaya başladık bile ve bu heyecanımızı sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Chocolate Academy İstanbul’a ilk kez gelenler için; dediğim gibi burayı bizim için çikolataya duyduğumuz tutkuyu paylaştığımız bir platform olarak düşünebilirsiniz. En yeni nesil ekipmanı deneyebileceğiniz, geleceğin trendlerini keşfedeceğiniz, her zaman yeni fikirler aradığımız ve mükemmeli hedeflediğimiz bir akademi!
Bugüne kadar artisan çikolata üreticileri, pasta şefleri, şekerleme ustaları, fırıncılar ve yiyecek-içecek hizmet sağlayıcıları için uygulamalı ve teorik birçok eğitim düzenledik.
Yeni yerimizde uzman öğretim kadromuz, teknik danışmanlarımız ve en yeni teknolojilerle zenginleştirdiğimiz Chocolate Academy İstanbul’da çikolatanın büyülü dünyasını herkesle paylaşmak istiyoruz.
Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi çikolata dünyası devamlı yeni tasarımlar ve içeriklerle kendini yeniliyor ancak aslında 80 yıldır bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın farklı uygulamalarını tüketiyorduk. Ve biz geçen sene Ruby’i keşfederek bunu değiştirdik, artık çikolata dünyasının bitter, sütlü ve beyaz çikolatadan sonra 4.tür çikolatası var.
Heyecan verici bir yenilik olan dördüncü tür çikolata Ruby, Barry Callebaut’un global 28 AR-GE merkezi ile Jacobs Üniversitesi iş birliğinde 13 yıl süren çalışmalar sonucu keşfedildi ve tamamen doğal olan bu lezzet bugün tüm ikramlarımızda, afiyet olsun! ‘’ cümleleriyle bitirdi.