EĞİTİMİN AMACI:
- Yeni iletişim teknolojileri ile artık en küçük bir kalite hatası çok büyük bir kriz olarak dünya çapında etki yaratabilir. Böylece, Gıda Güvenliği’ni tehdit eden durumlar iş sonuçları ve şirket itibarları üzerine ciddi sonuçlar yaratıyor.
- Zarar söz konusu olan gıda krizlerinde tüketiciler çok daha sabırsız olmaktadır.
- Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmeler için Gıda Güvenliği temel hijyen uygulamaları yanında Küf, Yabancı Madde ve Bakteriyofajlar kontaminasyon risklerinin önlenmesi için gerekli kontrol sistemlerinin kurulması çok önemlidir.
- Bu eğitim ile üretim alanlarında, ekipmanlarda ve uygulamalarda bu üç temel riske
sebep olabilecek açık noktaların ve riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak için
alınacak önlemlerin belirlenmesi hedeflenmektedir.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
- Süt Ürünlerinde küf bozulmaları nelerdir?
- Üretim alanlarında Küf bulaşması risk kaynakları
- Üretim alanlarında ve uygulamalarda Küf bulaşmasını izleme ve kontrol programı
- Süt Ürünlerinde Yabancı madde neden önemli?
- Üretim alanlarındaki potansiyel yabancı madde kaynakları analizi
- Yabancı madde varlığını azaltmak ve/veya yok etmek için kullanılan temel izleme ve kontrol metotları
- Fermentasyon ve Bakteriyofaj nedir? Fermentasyona etkileri nelerdir?
- Süt üretim işletmelerinde faj bulaşmasını önlemek için alınacak önlemler
- Faj bulaşını izleme ve kontrol programı
- KATILIMCI PROFİLİ:
- Süt ve Süt Ürünleri Üretim Bölüm Yöneticileri, Kalite Yöneticileri ve Çalışanları, Mühendisler
- EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
- EĞİTMEN : Rahime ÖZKÖK
- EĞİTİM TARİHİ : 20-21 Haziran, 2019
- EĞİTİM YERİ : ByOtel
- İLETİŞİM: 0216 906 00 40 info@karmalt.com
https://www.karmalt.com/egitim/faj-yonetimi-egitimifermentasyon-nedir-fermentasyon-anomalileri/