“Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri” adlı kitap, temmuz ayında UNESCO’nun gastronomi alanında fark oluşturan şehir unvanına sahip Hong Kong’un Makao adasında gerçekleşen finalde Türkiye’yi temsil ederek ikincilik ödülü aldı.
Edouard Cointreau tarafından başlatılan ve 1995 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu sene 25’cisi düzenlenen yarışmaya dünyanın her yerinden katılan aşçıların, yemek yazarlarının ve gurmelerin oluşturduğu jüri nezdinde Gaziantep yemekleri büyük beğeni topladı ve ödül aldı.
Bu ödülün Gaziantep mutfağının uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sağlayacağına ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Böylece Gaziantep’in gastronomi alanındaki zenginliği bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.