EĞİTİMİN AMACI:
BRC Food v8 Gıda Güvenliği Temel Eğitimi ile BRC (British Retail Consortium) Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini kurmak isteyen işletmelerle BRC v8 standardının gerekliliklerinin paylaşılması amaçlanmıştır. Eğitim sonrasında sistem kurma çalışmalarına başlayacak işletmelerin standart gerekliliklerini uygulayabilmeleri hedeflenmektedir. Temel Eğitim ile katılımcılar, denetimlerde sıkça yaşanan hatalardan yola çıkılarak hazırlanan vaka çalışmaları ile uygulama yapma fırsatına sahip olmaktadırlar.
BRC Food V7 ile farklar aktarılacak olup tüm maddeler anlatılacaktır. BRC Gıda v8 ile gelen ek gereklilikler aktırılacak.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları
BRC Gıda Güvenliği Standardının Geçmişi ve Kapsamı, CIES ve GFSI ile BRC Standart İçeriği
Bölüm I. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Bölüm II. Gereklilikler
Temel Gereklilikler – Renk Kodlu Gereklilik Sistemi
Gereklilikler:
1. Üst Yönetim Taahhüdü ve Sürekli İyileştirme
Gıda Güvenliği Planı – HACCP
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi
İşletme Standartları
Ürün Kontrolü
Proses Kontrol
Personel
Bölüm III. Denetim Protokolü
Denetim Tipleri, Süresi
Haberli Denetim Programı
Habersiz Denetim Programı
BRC Global Pazarlar Program
Uygunsuzluklar ve Düzeltici Faaliyetler
Denetim Derecesi, Raporu, Takip Denetimi Sıklığı
Sertifikasyon
Bölüm IV. Programın Yönetimi ve Denetimi
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri. Eğitim katılımcılarının daha önce HACCP eğitimi almış olmaları gerekmektedir.
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTİM TARİHİ : 22-23 Ekim, 2019
EĞİTMEN : BRC Baş Denetçi Canan ŞENCAN
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com
Detaylı Bilgi: https://www.karmalt.com/egitim/brc-ver-8-gida-guvenligi-uygulamali-bilgilendirme-egitimi/