EĞİTİMİN AMACI
Gıda mevzuatı eğitimi, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, üretimi, işlenmesi, dağıtımı ve piyasaya arzı ile ilgili bütün aşamayı kapsayan düzenlemeleri içerir. Gıda kodeksi ise gıda maddelerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarını belirleyen kurallar bütünüdür. Gıda mevzuatımızın en önemli yaklaşımlarından birisi olan gıda güvenliğinin sağlanmasında, sorumluluk gıda işletmelerine aittir. İnsan tüketimine sunulan gıda maddelerinin güvenli ve kaliteli bir şekilde sunulması güncel gıda mevzuatının çok iyi bilinmesi ve uygulanması ile mümkün olabilir. 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki, Yönetmelik, Tebliğ, Prosedür ve Talimatlar ile, ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılmaktadır. Eğitim içeriği oldukça kapsamlı olup, 2 gün boyunca her sektörden katılımcılara tam bir bilgilendirme yapılması hedeflenmektedir.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
5996 Sayılı Gıda ve Yem Kanunu, Yatay ve Dikey Mevzuat
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Ürün Tebliğleri
Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik
Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği
Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Mevzuatı
Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemelerle İlgili Yasal Mevzuat
İthalat ve İhracat Uygulamaları
Takviye Edici Gıda Mevzuatı
KATILIMCI PROFİLİ : Gıda ve içecek sektöründe halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan tüm meslek sahipleri, gıda işletmecileri, firma temsilcileri, gıda sektöründe çalışmayı planlayan ve halen eğitim görmekte olan üniversite öğrencileri, birlikler, dernekler gibi sektörü temsil eden örgüt temsilcileri, gıda tedarikçileri ve denetçileri, gıda ithalatçıları ve tüm gıda sektörü çalışanları.
EĞİTİM SÜRESİ : 2 gün,
EĞİTMEN : Tülay DEMİR
İLETİŞİM : 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com
https://www.karmalt.com/egitim/ulusal-ve-uluslararasi-gida-mevzuati-egitimi/