EĞİTİMİN AMACI
FSSC 22000 v.5 standardı; Gıda Tedarik Zincirindeki firmaların, Gıda Güvenliği (FSMS), Kalite Yönetim Sistemleri (QMS) ile ilgili denetim ve sertifikasyon gerekliliklerini tanımlar. FSSC v5 22000 Eğitimi; bu gereklilikleri ve FSSC 22000’inin GFSI ilişkisi dahil tüm standart gerekliliklerinin aktarımı amaçlanmıştır.
FSSC 22000 v.5; tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracıdır. FSSC 22000 sistemi, halihazırda var olan ISO 22000, ISO 22003 ve sektör ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonların kullanılarak, gıda sektörü kuruluşlarının uygulamasına olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.
ISO 22000 belgeli kuruluşlar, ilave gereksinimler ve sektör ön gereksinimlerini uygulayarak, GFSI(Global Food Safety Initiative) onaylı FSSC 22000 sertifikasına sahip olurlar. Amaçları tüm dünyada tüketicilere güvenli gıdanın tedarik edilmesini garantileyerek, yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesini desteklemektedir. FSSC 22000 belgelendirme programı, GFSI Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA(European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören bir programdır.
FSSC 22000’in 5.versiyonu ISO 22000: 2018 revizyonu sonrası güncellenmiştir, bu eğitim IS0 22000:2018 revizyonunu içermektedir. Ayrıca entegre FSSC 22000 ve ISO 9001 Quality Q-A gereklilikleri aktarılacaktır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Kabul görmüş Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri ve geçmişleri
FSSC 22000 Standardı ile ilişkili diğer standartlar
ISO 22000:2018
PRP – Ön Gereksinim Programları, O-PRP Operasyonel Ön Gereksinim Programları ve standart ilişkileri
FSSC v5 22000 Standardının maddeleri ve açıklamaları
FSSC v5 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarına giriş
FSSC v5 22000 ilave gereklilikleri -food defense- food fraud
Sistemin gözden geçirmesi ve doğrulanması
Sistem dokümantasyon çalışmaları
Denetim süreci ve başvurularla ilgili bilgilere genel bakış
Vaka çalışmaları ve yaşanan temel hata kaynakları
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri.
Katılımcıların gıda ve içecek üretim sektöründe iş tecrübesine ve HACCP prensiplerine ait bilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Eğitimde HACCP Sistemi detaylarına yer verilmemektedir.
EĞİTİM TARİHİ: 19-20 Kasım, 2019
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTMEN: Canan ŞENCAN
EĞİTİM YERİ: KARMA GRUP EĞİTİM SALONU – DAP ROYAL MALTEPE
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com