Kalite Kontrol
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknoloji Bölümü ile Karma Grup işbirliği ve önderliğinde süt kabul ilkelerinden temizlik ve sanitasyon pratiklerine, AR-GE’ye dayalı ürün geliştirme yol haritalarından ulusal ve uluslararası mevzuata kadar değişen geniş bir yelpazede periyodik eğitim programları toplam 5 farklı modülden oluşuyor. Süt Akademisi ilk programı Nisan ayında Bursa’da gerçekleşecektir. Program 4 hafta sonu olarak planlandı, programa modül bazında veya bir bütün olarak katılım sağlanabilir. Modül 3, Kalite Kontrol konularını içermektedir.
Modül 3
3.1. Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri, / Prof. Dr. Barbaros Özer
3.2. HACCP ve Ön Gereklilik Programları / Zühal Başaran (Karma Grup)
3.2.1. Ön gereklilik programları / Zühal Başaran (Karma Grup)
3.2.2. HACCP ilkeleri / Prof. Dr. Barbaros Özer
3.2.3. Model HACCP planlamaları (ürün bazlı HACCP kurulum örnekleri) / Zühal Başaran (Karma Grup)
3.3. Süt ürünlerinde kaliteye etki edebilecek riskler / Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.1. Bakteriyofaj ve mücadele yöntemleri / Özlem Taşdemir (Danone
3.3.2. Biyofilm oluşumu ve mücadele yöntemleri / Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.3. Hava ve üründe küf kontrolü / Özlem Taşdemir (Danone)
3.3.3.1. Pratik ve hızlı maya/küf tespit yöntemleri / Prof.Dr. Ebru Şenel
3.3.4. İyi Laboratuvar Uygulamaları / Prof.Dr. Ebru Şenel
3.3.4.1. Toplam bakteri ve patojen takibi /Prof.Dr. Ebru Şenel
3.3.4.1.1. Mikrobiyolojik analizlerde sık yapılan yanlışlar (koloni sayısı hesaplamaları ve sporlu mikroorganizma sayımındaki hatalar vb..)
3.3.4.1.2. Doğrulama testleri (çapraz analizler ve dış laboratuvar analiz sıklığı seçimi)
3.3.4.1.3. Kimyasal/kompozisyon analizleri ve doğrulamaları (protein tayinindeki sık hatalar ve peynir verimine etkileri, protein:yağ oranı ayarlamalarındaki hatalar vb..)
3.3.4.1.4. Milkoscan vb. Hızlı yöntemlerin uygulamaları, kalibrasyon ilkeleri ve referans yöntemler ile validasyon sıklıkları
3.3.4.2. Raf ömrü testleri / Doç Dr. Oktay Yerlikaya
3.3.4.2.1. Standart raf ömrü testleri
3.3.4.2.2. Hızlandırılmış raf ömrü testleri
3.3.4.2.3. Örneklem seçimi ilkeleri (örnek alım sıklığı, kitleyi temsil etme durumu vb..)
HEDEF GRUP& KATILIMCI PROFİLİ : Süt/gıda/proses mühendisleri, kalite kontrol mühendisleri
EĞİTİM TARİHİ: 18-19 Nisan , 2020
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTİM YERİ: Hilton Bursa Convention Center
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 – 1001 / info@karmalt.com