EĞİTİMİN AMACI
Gıdaların etiketlenmesi ile ilgili olan yasal düzenlemeler on yılı aşkın bir süredir, sürekli revize olmaktadır. Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi içeriği güncellemeleri takip ederek eğitmenlerimiz tarafından sürekli yenilenmektedir.
Son olarak 26 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe konan yönetmelikler oldukça detaylı yeni uygulamalar içermektedir. Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile “beslenme yönünden etiketleme” zorunlu hale getirilmiş olup 31.12.2019 tarihinden itibaren geçiş süreci tamamlanmıştır. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum” koşulları ile etiketleme de “satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları” da netleştirildi.
Gıdaların etiketi üzerinde yer alacak “zorunlu bilgiler” ile “ilave zorunlu bilgiler” ve bu bilgilerin kullanılabilirliği Yönetmelik hükümleri içerisinde yer almaktadır.
Gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanlarında yeni düzenlemeler yapılmıştır.
Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır.
Gıda sektöründe faaliyete yeni başlayan işletmeler mevzuata uyumlu etiketleme ve bilgilendirme yapmalıdır.
Yasal düzenlemelerin verdiği geçiş sürelerine tabi işletmelerin süresi ise 2019 yılı sonunda doldu. Türk Gıda Kodeksi yeni düzenlemeleri ve etiket yönetmeliği güncel olarak katılımcılarla paylaşılmaktadır.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
- Mevzuat Nedir?
- Gıda Mevzuatı
- Gıda Etiketleme Mevzuatı
- Etiketleme ve İşaretleme Kuralları
- Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar
- Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin Kullanılabilirliği ve Yerleşimi
- Zorunlu Bilgilerin Bildirim Şekli
- Dil Gereklilikleri
- Sorumluluklar
- Mesafeli Satış
- Zorunlu Etiket Bilgileri
- İstisnalar
- İlave Zorunlu Bilgiler
- Beslenme ve Sağlık Beyanları
- Etikette Bulunması Gereken Sembol ve İşaretler
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, ar-ge yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler gıda etiketleme mevzuatı eğitimine katılabilir. Eğitim max. 12 kişi ile düzenlenmektedir.
- Eğitim öncesi katılımcılarının sorularını hazırlamasını rica ederiz, eğitimin son bir saati soru-cevap şeklindedir.
EĞİTMEN : Tülay Demir & Didem Altuntaş
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTİMİN YERİ : Karma Grup Eğitim Salonu
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com
https://www.karmalt.com/egitim/gida-etiketleme-mevzuati-egitimi/