Aromsa, Turkishtime Türkiye tarafından düzenlenen 2020 yılı “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında gıda sektöründe 2. sırada yer aldı.
Türkiye’nin ilk aroma ve sos üreticisi olan; Türkiye, Almanya ve Rusya’daki tesisleri ile 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Aromsa, 2019 yılında 2 katına çıkardığı Ar-Ge merkezinde aroma tasarımı ve uygulama laboratuvarları, pilot üretim hatları ve ileri teknolojisi ile yepyeni ve benzersiz tatlar oluşturarak gıda sektörüne yön veren lezzetler sunmaktadır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların “Ar-Ge 250-Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” genel sıralamasında, tüm sektörlerin dahil olduğu listede ilk 250 şirket arasında 92’nci, aynı listedeki gıda şirketleri arasında ise 2’nci olan Aromsa, AR-GE merkezinde çalışan kadın personel sayısına göre ilk 50 arasında 34’üncü sırada yer aldı.
Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan yararlanılarak hazırlanan araştırma, Ar-Ge’deki trendleri ortaya koyarak, Türkiye’nin inovasyon ve katma değer yolculuğunu gösteriyor.
Gıda sektörünün “Yaratıcı Lezzet Ortağı” Aromsa, etkin Ar-Ge çalışmaları ile hayata yenilikçi tatlar katmaya ve iş ortaklarına inovatif çözümler sunmaya devam ediyor.