Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ve Karma Grup işbirliği ile oluşturulan Süt Akademisi süt endüstrisinin temel ve yeni bilgi gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra süt küresel eğilimler hakkında da bilgi sağlamayı ve süt işletmelerinin vizyoner/yenilikçi düşünme yeteneklerinin gelişmesine katkı sunmayı hedeflemektedir.
Toplam 4 modülden oluşan Süt Akademi’nin ilk dönem eğitimleri
Çiğ süt kalitesi ve pross seçimlerinin son ürün verimliliği ve kalitesine etkileri
Süt ve ürünleri üretim hijyeni
Kalite control süreçleri ve
AR-GE ve projelendirme alt başlıklarını içermektedir.
Süt Akademisi’nin temel misyonu süt işletmelerinde klasik düşünme tarzının dışına çıkılmasına yardımcı olunarak işletmelerdeki mevcut sorunların çözümüne ve olası sorunların oluışmasının engellenmesine katkı sunmaktır. Süt işletmelerinin rekabet kapasitelerinin artmasına ve kendi bilgi birikimleri doğrultusunda yol haritalarını geliştirmelerine yardımcı olacak araçlar interaktif bir yöntemle katılımcılar ile paylaşılacaktır. Süt Akademisi Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümünün uzun yılar dayalı teorik ve pratik bilgi birikimini Karma Grup deneyimi ile birleştirerek oluşturulmuş uzun soluklu bir girişimdir.
Ülkemizde süt endüstrisi ve mikrobiyolojisi alanında yetkin profesyoneller ve akademisyenlerin katılımı ile yürütülecek ve süt işletmelerinden gelecek öneriler doğrultusunda dinamik bir eğitim modülü yapılanmasına sahip olacak olan Süt Akademisi’nin ilk modül eğitimleri 11-12 Şubat 2022 tarihinde başlayacaktır. İlk modül eğitiminin konusu “Çiğ süt kalitesi ve proses teknolojisi seçiminin son ürün kalitesine etkileri” olup Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretilm Üyeleri Prof.Dr.Barbaros Özer ve Prof.Dr.Ebru Şenel Özkan tarafından verilecektir. Eğitim, Wyndham Grand Kalamış – İstanbul da gerçekleşecek dateyları hakkında geniş bilgiye www.karmalt.com adresinen ulaşılabilmektedir.