Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği – TAGYAD tarafından düzenlenen tarım çalıştayında Türk tarımı coğrafi ve stratejik özellikleriyle masaya yatırıldı. Tarıma kendini adayanlardan oluşanları çatısı altında toplayan TAGYAD, çalıştayda tarım sektörünün sorunları ve tarım sektörünün haberciliği üzerine görüşlerini sundu.
TAGYAD Başkanı İsmail Uğural “ Bugün çok başarılı bir çalıştay gerçekleştirildi. 3 panel ve 1 forum olmak üzere 4 oturumda gerçekleşen Tarım Gazeteciliği ile ilgili düzenlediğimiz çalıştay hepimizi çok mutlu etti. Pandemi şartlarında yorucu ama hepimizi fazlasıyla tatmin eden bir etkinliğe imza attık. Şimdi sıra yeni projelerde. Katılan destek veren herkese çok teşekkür ediyorum “ dedi.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen çalıştay, Türkiye’de Tarım Öğreniminin 176.yıldönümü kutlamaları ile başladı. Programa Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Ünüvar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Hüseyin Atar, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Günü, TAGYAD Başkanı İsmail Uğural ve TAGYAD üyeleri katıldı.
Ulusal Tarım Gazeteciliği Çalıştayında, moderatörlüğünü TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi Buket Sakmanlı Apaydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde Fox TV Muhabiri Nazlı Yerebasmaz , Agro TV Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Burcu Çetinkaya , Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri Mustafa Çalkaya, Anadolu İzlenimleri Dergisi İmtiyaz Sahibi Muhammet Oluklu, Dünya Gazetesi Ekonomi Haber Müdürü Hüseyin Gökçe yer aldı. Uluslararası arenada tarımda gelinen nokta ve ülkemizdeki durum konuşuldu. Üretmenin beraberinde çiftçi motivasyonuna örgütlenmemiz ve teknolojiyi de kullanarak bütünleşmemiz üzerinde duruldu.Ayrıca cesaretle ve şeffaflıkla sorunların ele alınabilmesinin önemi vurgulandı.
Moderatörlüğünü TAGYAD Başkan Yardımcısı Dr.Erhan Ekmen’in yaptığı 2.oturumda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Prof. Dr. R. Ertan Anlı’nın ziraatimize ve doğru bilgiye ulaşmanın önemi konusundaki değerlendirmelerinin yanında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun hayatın her alanında iletişimin önemine değindi. Çalıştaya ev sahipli yapan Ankara Üniversitesi yönetimindeki ziraatimize verilen önem ve gayret özellikle öne çıkan bir tabloydu.
TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi Assiye Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleşen 3.oturumda tarımdaki unsurları sahada yaşayanlardan da almak adına Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, Çiftçi TV Medya Başkanı Tarık Çanak ve global düzeyde tarımı iyileştirme, açlık ve israfı önleme konusunda farkındalıklara odaklı FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, çiftlikten çatala gıdanın önemi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık ile ele alınırken sistemi daha dengeleyecek alt yapı unsurları ve önümüzdeki döneme yönelik hedefler ele alındı.
Çalıştay TAGYAD Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Efe moderatörlüğünde TARGED (Tarım ve Gıda Etiği Derneği) Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ’un etik değerler ve iletişimin önemini vurguladığı konuşmasıyla sona erdi.