Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) yapılan seçimde
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) delegesi Demir Şarman, Federasyonun yeni Başkanı olarak seçti.
Genel Kurulda yapılan seçim sonrasında yeni Yönetim Kurulu şöyle belirlendi:
Demir Şarman – MEYED
İsa Coşkun – SETBİR
Tülay Aktan – GİSDER
Naci Kaplan – BESDBİR
Aydın Acun – ABÜDER
Ahmet Yaşar Ötken – PDD
Kürşat Apan – ALKİDER
Sinan Altun – SİRKEDER
Muharrem Doğan – ORGÜDER
Hakan Turan – SALKONDER
Sinan Cem Şahin – MEDER
Aynı zamanda Dünya Meyve Suyu Birliği (IFU) Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmekte olan Demir Şarman Genel Kurul sonrasında yaptığı yazılı açıklamada hem katılımın yüksek olması hem de tüm delegelerin gösterdikleri güven ve desteğe teşekkür etti.
“Tarıma dayalı bir sürdürülebilir kalkınma modeline odaklanmalıyız”
TGDF’nin yeni Başkanı; yüzyılın en zor döneminden geçildiği bugünlerde ele alınması gereken bir çok konunun olduğunu ve çözüm için iyi planlanmış ve tarıma dayalı bir sürdürülebilir kalkınma modeline odaklanmanın gerekliliğini vurguladı. Tarıma dayalı büyümenin ancak ihracatla sağlanabileceğini ifade eden Şarman, özellikle pandemi sonrası yaşanan ekonomik, kurumsal, sosyal, hukuki, çevresel ve kültürel değişimlerin sonucu olarak değer zinciri boyunca üreticiden tüketiciye tüm paydaşların durumlarının iyileştirilmesine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Gıda ve içecek sektörünün masasındaki en önemli sorunlardan birinin iklim değişikliği olduğunu söyleyen Şarman, bu konunun gıda güvencesi ve üretimde sürdürülebilirlik açısından büyük riskler barındırdığının da altını çizdi.
Demir Şarman kimdir?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Demir Şarman, Chicago Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans derecesi aldı. İş hayatına 1993 yılında Arthur Andersen Türkiye’de Finansal Denetim Uzmanı olarak başlayan Şarman, 1997 yılında Finansal Kontrolör olarak Anadolu Grubu İçecek Bölümü’ne (Anadolu Efes) katıldı.
—