Balparmak, ormanların, arıların ve çam balının yarınları için Dünya Arı Günü vesilesiyle TEMA Vakfı ile çok özel bir iş birliğine imza attı. Balparmak, tüketicilerin 12-25 Mayıs tarihleri arasında satın aldığı her bir kavanoz Balparmak çam balını, yangınlardan etkilenen Muğla çam ormanlarının yeniden yeşermesi için desteğe dönüştürdü.
Geçen yıl Ege ve Akdeniz kıyılarında yaşanan büyük orman yangınları kızıl çam ormanlarına ciddi zararlar vermişti. Kurulduğu günden bu yana dünyaya faydalı olmak için çalışan Balparmak, yangından etkilenen çam ormanlarının yeniden yeşertmek, arıların geleceğini korumak ve bu sayede doğanın sürekliliğine katkı sağlamak için Dünya Arı Günü çerçevesinde, TEMA Vakfı ile çok özel bir iş birliğine imza attı.
Bu kapsamda Balparmak, 12-25 Mayıs tarihleri arasında tüketicilerin çam balı satın alarak gösterdikleri destek ile TEMA Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak Muğla bölgesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına ve doğanın yeniden yeşermesine katkı sağladı.
Balparmak hakkında:
Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, FSSC 22000 (Food Safety System Certification) ve BRCGS (British Retail Consortium Global Standarts) gibi uluslararası gıda güvenliği sistemleri sertifikalarına da sahip. Türkiye’nin bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk, gıda alanında 8’inci Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; TÜRKAK tarafından akredite olan Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünlerini en az 100 parametrede analiz ediyor.