İzmir merkezli olarak 20 yıldır yayın hayatını sürdüren Akademik Gıda Dergisi dünya literatürüne girdi. Sidas Yayın Grubu tarafından yayınlanan ve gıda bilimi açısından ülkemizin önde gelen Uluslararası hakemli yayını Akademik Gıda başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Akademik Gıda (ISSN: 1304-7582, e-ISSN: 2148-015X), Elsevier İçerik Seçimi ve Danışma Kurulu (CSAB) tarafından yapılan titiz bir incelemenin ardından hakemli literatür kapsamında en büyük veri tabanı olan Scopus’a dahil edilmek üzere kabul edildi.
Akademik Gıda’nın önümüzdeki yıllarda gelişmeye ve küresel akademik camiada daha fazla tanınır hale geleceğine inancımız tamdır diyen Akademik Gıda Dergisi Baş Editörü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Gürsoy: “Bu ilerleme, Akademik Gıda için yalnızca yüksek akademik kalite standartlarını değil, aynı zamanda dergiye gösterilen ilgi düzeyi ile derginin küresel akademik bir kitleye erişilebilirliğine işaret eden önemli bir dönüm noktasıdır. CSAB, dergilerin Scopus indeksine uygunluğunu değerlendirirken, beş ana kategoride hem nicel hem de nitel ölçütler kullanarak titiz bir süreç izlemektedir. Elsevier tarafından sağlanan istatistiklere göre, dergilerin ‘Scopus’a dahil edilmesi için her yıl yaklaşık 3.500 yeni başlık önerilmekte, ancak bu başlıkların yalnızca %33’ü teknik kriterleri karşılamaktadır. Teknik kriterleri karşılayan bu 1.200 başlığın sadece %50’si CSAB incelemesinden sonra kabul edilmektedir.”dedi.
Yirmi yıllık bir emeğin ve çabanın sonucunu aldıklarını söyleyen Akademik Gıda Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Sidas Yayıncılık Genel Koordinatörü Şakir Sarıçay: “Yorulmak bilmeyen çabalarıyla derginin akademik başarı profilini yükselten, başta Baş Editör Prof. Dr. Oğuz Gürsoy; Yardımcı Editörler Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Prof. Dr. Ramazan Gökçe ve Prof. Dr. Özer Kınık; Teknik Editörler Hande Özge Güler Dal ve Kübra Kocatürk olmak üzere tüm Akademik Gıda Yayın Ekibini tebrik ederim. Bu başarıda emeği geçen değerli Yayın Kurulu Üyelerimize ve yazarlarımıza da özellikle teşekkür borçluyum. Bundan böyle dergimize uluslararası makale akışının hız kazanacağına inanıyorurm.”şeklinde konuştu.
Sidas Yayıncılık Akademik Gıda’nın yanında yine hakemli Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) ve Food Sektör Dergilerini de yayınlıyor. Firma akademik kitap yayıncılığı ve gıda ile ilgili organizasyonlar düzenliyor.