Melis Karakaş
Ar-Ge Ekstraksiyon Müdürü
Tüketicilerde oluşan farkındalıkla birlikte, içeriğinde hormon, GDO ve sentetik yapıların yer almadığı ürünlere olan ilgi gitgide artıyor. Doğal ürünlere yönelim uzun yıllardır söz konusu olsa da, son birkaç yılda sanayinin gelişmesi ve özellikle Covid-19’un hayatımıza girmesiyle beraber tüketicilerin; sürdürülebilirlik, temiz etiket, sağlık bilinci ve beslenmeye olan farkındalığı, bu ürünlere olan talebi artıyor.
“Tohumdan rafa”
Aromsa olarak; Türkiye’nin ve Dünya’nın başta gıda olmak üzere, kozmetik ve ilaç sanayilerinin ihtiyaç duyduğu yenilikçi, sürdürülebilir ve sağlıklı ürün oluşturabilmelerine katkı sağlayacak, “tohumdan rafa” şeffaflığı ile hammaddelerimizin (bitki, tahıl, meyve-sebze, nuts vb) farklı kaynaklarından ve kısımlarından elde ettiğimiz ekstraktlarımızla; benzersiz lezzet profilleri ve fonksiyonel faydalar sunuyoruz.
Domates küspesinden likopen, biber küspesinden capsaisin eldesi
Dünyanın belki de en önemli gündeminin iklim krizi olduğunu söyleyebiliriz. Tüm çalışmalarımızda; sıfır atık bilinci ile devam ediyor, kullandığımız teknoloji yatırımlarımızı her zaman bu olguyu ön planda tutarak yapıyoruz. Hem üretimimiz sonucu çıkan yan ürünleri hem de iş ortaklarımızın proses çıktılarını tekrar değerlendiriyoruz. Örneğin; domates küspesinden likopen, biber küspesinden capsaisin eldesi gibi çalışmalar yapıyoruz.
Aynı zamanda; atık üretmemesi, çözgen kullanılmaması, daha az enerji harcaması, doğanın dengesine zarar vermemesi gibi avantajları nedeniyle Süperkritik Akışkan Teknolojisini de kullanarak döngüsel ekonomiye katkı sağlıyoruz.
Bağışıklık için A ve C vitamini içeren moringa, antioksidan etkisi ile guarana ekstraktı
Sektörde en popüler ve yaygın olarak kullanılan vanilya, çay, kahve, kakao ve malt ekstraktları konusunda oldukça iddialı çalışmalarımız bulunmaktadır. Bununla birlikte farklı fonksiyonel özelliklere sahip ekstraktlarımızın ve bu ekstraktların kombinasyonları ile odaklanmayı arttırıcı, bağışıklığı güçlendirici, sindirim düzenleyici ve antistres etkileri üzerine de çalışmalar yapmaktayız. Örneğin; portakaldan daha fazla C vitamini ve havuçtan daha fazla A vitamini içeren Moringa Ekstraktımız ve antioksidan etkileri ile Guarana ve Ginkgo Biloba ekstraktlarımız bağışıklığa destek oluyorlar.
Bitki ekstraktlarımız antimikrobiyal etkileri ile yapay koruyuculara karşı doğal ikame yaratırken, Bamya Tohumu Ekstraktımız kemiklerin gelişimine yardımcı oluyor. Zencefil Ekstraktımız da heyecan verici bir tat deneyimi sunarken, adaptojen etkisiyle birlikte sindirim sağlığına destek sağlıyor.
200’den fazla ekstrakt portföyümüzle gıda ve içecek sektörüne katma değer sunuyoruz
Yüksek saflıkta ve stabilitede, düşük dozajlarda bile etkili 200 den fazla sıvı ve toz formda ekstrakt portföyümüz ile ürünlerde üstün bir tat deneyimi yaratıyoruz.
Tüketicilerimiz, her ne kadar sağlık ve içerik ile ilgilense de, ürün seçiminde tat hala en önemli faktör. Ekstraktlarımız fonksiyonel özellikleri sayesinde sağlıklı ürünler sunarken, ürünlerin doğal tadını destekleyerek, ürün tasarımında yapbozun kritik parçası olarak rol alıyor.
Dünyadaki genel trendlere baktığımızda artan nüfusla birlikte, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarının ve tercihlerinin değiştiğini görmekteyiz. Bizler de Aromsa olarak sahip olduğumuz son teknoloji, bilgi ve tecrübemizle, mevcut ürün portföyümüzü yeniden yaratmaya, heyecan verici olan yenilikleri geliştirmeye ve endüstriye kazandırmaya devam ediyoruz. İçecek kategorisi başta olmak üzere süt ve süt ürünleri, çay, sakız, şekerleme gibi çeşitli kategorilerdeki ürün grupları için inovatif çözümler sunuyoruz.
Unutmayın, canlıları mutlu edecek olan gıda, gıdayı ise zenginleşterecek sihirli kaynak ekstraktlardır.
Daha fazla bilgi için www.aromsa.com ziyaret ediniz.