ARI Programı;
Gıda güvenliğinden sorumlu kalite yöneticileri ile GFSI yetkili denetçilerin bir araya gelerek tasarladıkları ”Gıda Güvenliği Yazılım” modülleridir. Program, manuel uygulamaları ortadan kaldırmanızı ve verilerinize istediğiniz zaman, istediğiniz yerden erişiminizi sağlıyor.Programın Türkçe kullanım seçeneği ile personelin kullanımını kolaylaştırıyoruz.
Sistem Modülleri ;
Sanitasyon ve Hijyen Yazılımı
GFSI standartlarına uymak isteyen firmalar teknolojiden en üst seviyede faydalanmak için Gıda Güvenliği ve Sanitasyon için yönetimi yazılıma ihtiyaç duymaktadırlar. ARI yazılım, fabrikalarda hijyen ve sanitasyon işlemlerinin planlanması, bu işlemlerin kontrolü, takibi, ölçme ve değerlendirmelerinin kesin bir şekilde yapılmasına yardımcı olmaktadır.
Gıda güvenliğini sağlarken uygulamaları kağıt veya excel üzerinden takip eden işletmeler veri girişi yaparken hem zaman kaybı yaşamakta hem de kağıtları arşivlemek için fiziksel depolamaya ihtiyaç duymaktadırlar. Ayrıca verilere anlık ulaşmak zor ve yavaş olacaktır, verileri bulmak çok fazla iş gücü kaybına yol açmaktadır. Bu da işletmeye personel ve zaman kaybı olarak geri dönmektedir. ARI sayesinde veriye ulaşım her yerden ve hızlı gerçekleştirilmektedir. İşletmeler raporlamalarını gerçek zamanlı olarak istedikleri platformdan ( Mobil, Tablet, PC vb.) alabilirler.
ARI, öncelikle sanitasyon işlemlerinin şeffaflaşması, yazılı program ve talimatlarla uygunluğun artması, son uygulama ve validasyon işlemlerinin standart hale gelmesini sağlar. Hedefe yönelik veri analizinin yapılabilmesi, stok kontrolü, ekip eğitim ve yönetimi konularında iyileştirmeler yapmasına olanak sağlamaktadır.Bu amaç doğrultusunda bu uygulamayı kullanan firmalara standart çalışma prosedürlerine uyumluluk, kalite, eğitim, raporlama yetenekleri ve kalite operasyonlarını iyileştirmek için proaktif bir önlem almaları sağlanmaktadır.
ARI ; Sanitasyon, Mikrobiyolojik Kontrol (EMP), Pest Kontrol (IPM), Laboratuvar ve İzlenebilirlik modüllerinden oluşmaktadır.
Sanitasyon & Hijyen Modülü
Sanitasyon modülünde işletmenin bölgeleri belirlenir. Bu bölgeler içinde bulunan alanlar tanımlanarak temizlik yapılacak noktalar (COP) oluşturulur. Sistem, sanitasyon noktalarının nasıl temizlenmesi gerektiği, hangi personel tarafından yapılacağı, kullanılacak malzemelerin miktarları ve verifikasyon (ATP, Görsel, Protein kiti, Kimyasal Kiti, Ph) değerleri ile periyodik tarihlerin belirlenmesi sonrası temizlik zamanının geldiğini işletmeye bildirir. Böylece temizlik işlemleri prosedürlere uygun bir şekilde uçtan uca kayıt altına alınmış olur.
Mikrobiyolojik Kontrol
Mikrobiyolojik analiz sonuçlarının belgelenmesi ve arşivlenmesi halen manuel yapılmaktadır. Kayıtlar genellikle Excel’de tutulur ve firma içinde e-postayla gönderilir; bu da mikrobiyolojik sonuçların takibiniz ve analizini zorlaştırır.
ARI tüm mikrobiyolojik test programlarınızı zone’lara göre tek bir yerde tanımlamanıza, analiz tiplerini, limitlerini yapılandırmanıza ve otomatik olarak oluşturulan raporlara erişmenize olanak sağlar.
Dış laboratuvara gönderdiğiniz testlerin mikrobiyolojik sonuçlarını gıda güvenliği yönetim sisteminizin bir parçası olarak ARI ile entegre edebilirsiniz. Laboratuvar’ın girebileceği bir web arayüzü sayesinde sonuçları doğrudan sisteme yükleyebilirsiniz.
Pest Kontrol – IPM
İşletmelerde, farklı haşere izleme ve kontrol faaliyetleri yapmaktadır. Çoğu zaman bu çalışma, dışarıdan tahsis edilen firma tarafından kayıt altına alınır. Bu sistemdeki sorun, bilgilerin ayrı bir sistemde ve taşeron firma tarafından tutulmasıdır.
ARI Haşere Kontrolü modülü, tüm haşere izleme programlarınızı tek bir yerde kurmanıza ve haşere kontrolleri oluşturmanıza olanak sağlar. Mobil uygulamamız üzerinden taşeron firmanız veya kendi personelinizin de istediği zaman kontrol sonuçlarını sisteme kaydeder. Böylece rahatlıkla zararlı izleme programları kurabilir, planlayabilir ve haşere aktiviteleri hakkında trend analiz raporları alabilirsiniz.
Demo ve detaylı bilgi için info@karmalt.com dan bizlere ulaşabilirsiniz.