ISO 22000 : 2018 Temel Eğitimi
EĞİTİMİN AMACI:
ISO 22000 : 2018 Temel Eğitiminde geçmiş versiyon ile 2018 versiyonu arasındaki farklılıklar açıklanmakta olup, program ISO 22000 : 2018 GGY standardı için temel bilgilendirme şeklindedir.
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda endüstrisi için hazırlanmış, gıda güvenliği risklerinin ön koşul programları ve HACCP’i temel alan uluslararası bir standarttır.
ISO 22000, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri için küresel bir standarttır. Kuruluşların gıda zinciri boyunca gıda güvenliği tehlikelerini kontrol etmelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Gıda zincirine katılan her türlü kuruluş için geçerlidir.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
ISO 22000 :2018 versiyonunda, üst düzey liderlik, taahhüt, uyum, amaç, karşılaşılan risk ve fırsatlar ve puko döngüsü üzerine özellikle vurgu yapılmaktadır.
En belirgin değişiklik standardın yeni yüksek seviyeli(HLS) yapısıdır. Bu yapı, çevre, iş sağlığı ve güvenliği veya iş sürekliliği gibi özellikle çoklu yönetim sistemi kullanan kuruluşların yönetim sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırmasını sağlamaktadır.
Diğer bir önemli değişiklik ise standardın risk tabanlı yaklaşımdır. Bu eğitimde 4 temel değişiklik aktarılacaktır.Yüksek Seviye Yapı, Risk Yaklaşımı, HACCP ilkelerini kapsayan PUKO döngüsü ve anahtar terimler (ÖGP, KKN ) arasındaki farklılıklar açıklanacaktır. ISO 22000: 2018’de HACCP sistematiği ile ilgili olarak ISO 22000: 2005’e göre önemli değişiklikler vardır.
Haziran 2018 ‘de yayınlanan standardın geçiş süresi sonu 18 Haziran 2021 ‘dir.
KATILIMCI PROFİLİ: ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin kurulması, uygulanması, iyileştirilmesi ve izlenmesinde rol alacak olan personeller ISO 22000:2018 Temel Eğitimi almalıdırlar.
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTMEN: Canan ŞENCAN
EĞİTİM YERİ: Karma Grup Toplantı Salonu
İLETİŞİM: 0216 706 34 70 dahili 1001 /info@karmalt.com