Süt Akademisi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknoloji Bölümü ile Karma Grup işbirliği ve önderliğinde süt kabul ilkelerinden temizlik ve sanitasyon pratiklerine, AR-GE’ye dayalı ürün geliştirme yol haritalarından ulusal ve uluslararası mevzuata kadar değişen geniş bir yelpazede periyodik eğitim programları yürütmeyi hedeflemektedir.
Akademinin teorik ve deneysel bilgi birikimini saha deneyimine sahip gıda profesyonellerinin pratik bilgi birikimleri ile harmanlayarak süt endüstrisinin hizmetine sunmak amacıyla eğitim modülleri oluşturulmuştur. Toplam 5 farklı modülden oluşan eğitimlerin içerikleri ülkemiz süt endüstrisinin temel beklentileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Süt Akademisi ilk programı Nisan ayında Bursa’da gerçekleşecektir. Program 4 hafta sonu olarak planlandı, programa modül bazında veya bir bütün olarak katılım sağlanabilir. Programda akademisyenlere özel sektörden Danone, Karma Grup, Dairyland ve Diversey firmalarından profesyoneller eşlik edecektir.
EĞİTİM PROGRAMI
03-04 Nisan, 2020 MODÜL 1. SÜT SAĞIM VE TOPLAMA İLKELERİ
1.1. Süt kompozisyonu -Prof.Dr. Barbaros Özer
1.2. Süt mikrobiyolojisi – Prof.Dr.Ebru Şenel
1.3. Sütün sağımı ve toplanması -Mustafa Acar (Dairyland)
1.4. Çiğ sütün mikrobiyolojik ve bileşim özelliklerinin son ürüne etkileri -Prof.Dr. Barbaros Özer
10-11 Nisan, 2020 MODÜL 2. SÜT İŞLEME İLKELERİ
2.1. Çiğ süt depolama ilkeleri -Doç. Dr. Oktay Yerlikaya ( Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi )
2.2. Teknoloji ve proses seçim ilkeleri, proses bazlı riskler, temizlik/sanitasyon ve CIP/COP uygulamaları -Kürşat Ulus ( Diversey)
2.2.1. Isıl işlem ve ürün bazlı ısıl islem normu seçimi – Prof.Dr.Ebru Şenel
2.2.2. CIP/COP uygulama örnekleri -( Diversey)
2.2.3. Hijyenik üretimlerde zonlama ilkeleri (PEM )/ Zühal Başaran (Karma Grup)
2.2.4. Temizlik ve sanitasyon uygulamaları – ( Diversey)
17-18 Nisan, 2020 MODÜL 3. KALİTE KONTROL
3.1. Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri -Prof. Dr. Barbaros Özer
3.2. HACCP ve Ön Gereklilik Programları -Zühal Başaran (Karma Grup)
3.3. Süt ürünlerinde kaliteye etki edebilecek riskler – Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.1. Bakteriyofaj ve mücadele yöntemleri – Özlem Taşdemir (Danone)
3.3.2. Biyofilm oluşumu ve mücadele yöntemleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.3. Hava ve üründe küf kontrolü – Özlem Taşdemir (Danone)
3.3.4. İyi Laboratuvar Uygulamaları – Prof.Dr.Ebru Şenel
24-25 Nisan, 2020 MODÜL 4. AR-GE ve PROJELENDIRME
4.1. AR-GE Mantığı – Prof. Dr. Barbaros Özer
4.2. Proje konusu belirleme ilkeleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
4.3. Proje yazım ilkeleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
MODÜL 5. YASAL MEVZUAT
5.1. Süt Endüstrisi Yasal Mevzuat –
EĞİTİM YERİ : Bursa Hilton Convention Center
KAYIT ve BİLGİ : info@karmalt.com / 0216 706 34 70 dahili – 1001
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknoloji Bölümü