HACCP Eğitimi
EĞİTİMİN AMACI
HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi ile gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılmaktadır. HACCP eğitimi ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini kurmak isteyen işletmelerin uzmanlarına bilgi sunmak, sistem kurma konusunda beceri kazandırmak, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ülkemizde ilk olarak 09.06.1998 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik”te adı tam olarak konmamakla birlikte HACCP Tehlike analizi kritik kontrol noktaları sisteminin uygulama gerekliliği belirtilmiştir. 15.11.2002 tarihi itibariyle de gıda işletmelerinin HACCP sistemini uygulamaları zorunlu hale getirilmiştir.
GFSI tarafından tanınan ve onaylanan standartlarda denetçi olarak çalışmak isteyen uzmanların HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi’ne katılıp, sertifika alması gerekmektedir.
Eğitimde CODEX Alimentarius prensipleri baz alınmıştır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
HACCP ve Tarihçesi
HACCP Terimleri ve Tanımları
HACCP Gıda Güvenliği Ekibi
Ön Gereklilik Programları
Ürün Tanımları
Ürünün Tasarlanan Kullanımının Belirlenmesi
Ürün Akış Diyagramlarının Oluşturulması
Ürün Akış Diyagramlarının Doğrulanması
Potansiyel Tehlikeler, Tehlike Analizinin Yapılması ve Kontrol Önlemlerinin Belirlenmesi
Kritik Kontrol Noktalarının(KKN) Belirlenmesi
KKNler için Kritik Limitlerin Belirlenmesi
KKN’ler İçin İzleme Sistemleri Oluşturulması
Düzeltici Faaliyet Planlarının Oluşturulması
Doğrulama Prosedürlerinin Oluşturulması
Dokümantasyon ve Kayıt Tutma
HACCP Planının Gözden Geçirilmesi
Grup Çalışması: Ürünlerin tanımlanması
Grup Çalışması: Akış şemalarının oluşturulması
Grup Çalışması: Tehlikelerin belirlenmesi
Grup Çalışması: Risk analizi
Grup Çalışması: HACCP planının oluşturulması
Grup Çalışması: Sistemin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi
Sınav
HACCP hakkında detaylı bilgi için linke tıklayın lütfen.
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve gıdaya eşdeğer üretim, lojistik ve depolama sektörlerinde gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, HACCP konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri.
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 GÜN
EĞİTİM YERİ : İstanbul
EĞİTMEN: Baş Denetçi Canan Şencan & Cem Pusat
İLETİŞİM : 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com
https://www.karmalt.com/egitim/haccp-tehlike-analizi-kritik-kontrol-noktalari-egitimi/