Eğitimin Amacı : FSSC 22000 v.5 standardı; Gıda Tedarik Zincirindeki firmaların, Gıda Güvenliği (FSMS), Kalite Yönetim Sistemleri (QMS) ile ilgili denetim ve sertifikasyon gerekliliklerini tanımlar. FSSC v5 22000 Eğitimi; bu gereklilikleri ve FSSC 22000’inin GFSI ilişkisi dahil tüm standart gerekliliklerinin aktarımı amaçlanmıştır.
FSSC 22000 ; tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracıdır. Halihazırda var olan ISO 22000, ISO 22002-1 ve ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonların kullanılarak, gıda sektörü kuruluşlarının uygulamasına olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.
ISO 22000 belgeli kuruluşlar, ilave gereksinimler ve sektör ön gereksinimlerini uygulayarak, GFSI(Global Food Safety Initiative) onaylı FSSC 22000 sertifikasına sahip olurlar. Amaçları tüm dünyada tüketicilere güvenli gıdanın tedarik edilmesini garantileyerek, yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesini desteklemektedir. FSSC 22000 belgelendirme programı, GFSI Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA(European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören bir programdır.
FSSC 22000 v.5 Eğitimi, IS0 22000:2018 revizyonunu içermektedir. Ayrıca entegre FSSC 22000 ve ISO 9001 Quality Q-A gereklilikleri aktarılacaktır.
Eğitim İçeriği :
FSSC standardının tanıtılması
FSSC 22000 V5 -FSSC 22000 Quality ve Global Marketing hakkında bilgilendirme
FSSC Belgelendirme ve denetim süreci hakkında bilgilendirme
FSSC 22000 v5 geçiş süreci
FSSC 22000 ek gereklilikler
ISO 22000:2018 standardı ve Haccp uygulamalı anlatım
Ön gereksinim programları hakkında bilgilendirme
Denetim süreci ve başvurularla ilgili bilgilere genel bakış
Vaka çalışmaları ve yaşanan temel hata kaynakları
Katılımcı Profili: Gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri. Katılımcıların gıda ve içecek üretim sektöründe iş tecrübesine ve HACCP prensiplerine ait bilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Eğitimde HACCP Sistemi detaylarına yer verilmemektedir.
Eğitim Süresi: 2 gün
Eğitmen: Canan ŞENCAN
İletişim: 0216 706 34 70 dahili 1001 / info@karmalt.com
https://www.karmalt.com/egitim/fssc-22000-gida-guvenligi-sistem-sertifikasyonu-v-5-egitimi/