Prof. Dr. Y. Birol Saygı İstanbul Topkapı Üniversitesi Şekerleme sektöründekiler için etkili ürün yönetimi başarının anahtarıdır. Başarılı ürünlerden oluşan bir portföy oluşturmak ve sürdürm... Devamını oku
Prof. Dr. Nevzat ARTIK Gıda Güvenliği Uzmanı Ankara Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Bölümü-ANKARA GİRİŞ Çikolata üretimi geçmişi birkaç yüz yıllık olan önemli bir gıda işleme tekniğidir. Çi... Devamını oku
Yıl sonlarında adettir; Geçmiş yılın muhasebesi yapılacak, gelecek yılın tahmin ve temennileri sıralanacak. Yeni yılın ilk sayısı olması nedeniyle bu yıl ben de bu geleneğe uymayı düş... Devamını oku
Aromsa 43. Yılını Kutlarken yeni markası Aromsa Akademi’yi Tanıttı 2 Şubat 1982’de kurulan ve Türkiye’nin lider aroma üreticisi, yaratıcı lezzet ortağınız Aromsa, 43. kuruluş yıl dönümünde... Devamını oku
Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını bir araya getiren 4. Uluslararası Propolis Konferansı Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde gerçekleşti. “Bağışıklık, Topluluk, Sürdürülebilirlik” te... Devamını oku
Mondelēz International Türkiye’de üst düzey atama gerçekleşti. Mondelēz International Türkiye ve Avrasya Ülke Müdürü Mehmet Karamollaoğlu oldu. Mondelēz International Türkiye ve Avrasya Ülk... Devamını oku
10/02/2025, Roma – Dünya gıda emtia fiyatlarının göstergesi olan FAO Gıda Fiyat Endeksi Ocak ayında, Aralık ayındaki seviyesine göre %1.6 düşüşle 124.9 puan ortalamasına geriledi. Birl... Devamını oku
Balparmak Arıcılık Akademisi’nin ikinci eğitimi “Hedefli Arı Sütü Üretimi”, 5 Şubat Çarşamba günü Balparmak’ın Çekmeköy kampüsünde gerçekleştirildi. Eğitimde, arı sütünün yüksek üretim potan... Devamını oku
Türkiye’de gıda sektörünün lideri Ülker, son yılların gittikçe önem kazanan “Bütünsel İyilik” trendine uygun olarak “Ülker GO Ahead” markalı 5 yeni ürününü tüketiciyle buluşturdu. Ülker C... Devamını oku
Gıda sektörünün lider donuk ürün firmalarından Donuk Fırıncılık Ürünleri (DFU), 30 Ocak Dünya Kruvasan Günü’nde kruvasan portföyüne bir yenisini daha ekledi. DFU, Ocak ayından itibaren büyük... Devamını oku
Gıda Güvenliği, Mikrobiyolojik Riskler ve Çözüm Önerileri Prof. Dr. Remziye Yılmaz Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, FoodOmics Laboratuvarı, Bey... Devamını oku