İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti’nin Ödüllü Şefi Yannis Manikis yönetimindeki dünya lezzetlerini buluşturan restoranı The Globe, bu aya özel olarak hazırladığı sihirli formüllerden oluşan Kabak menüsü ile sizi yaza hazırlıyor.
Ödüllü Şef Yannis Manikis tarafından bu aya özel kabakla hazırlanan yemekler size bir bahar şöleni yaşatacak. Kavrulmuş Bal Kabağı Çorbası’ndan kabak çiçeğine, kabak varyasyonlarından Dondurulmuş Baharatlı Bal Kabağı’na kadar birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekler sizi yaza hazırlayacak.
Bu muhteşem menüde kendi yağında pişmiş tavşan eti, ‘Brioche’ ekmeği, çıtır bal kabağı tohumları ile yoğurt köpüğünden oluşan Kavrulmuş Bal Kabağı Çorbası ile iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Maskarpon peyniri, yeşillikler ve kurutulmuş bahçe domatesleri ile servis edilen Istakoz ve Kabak Çiçeği kombinasyonu yine sizin için düşünülmüş son derece sağlıklı bir alternatif.
Kabak varyasyonları ve ‘sichuan’ biberi çektirmesi ile sunulan Çift Pişirilmiş Küçük Dana Fileto da Hilton İstanbul Bomonti’nin seçkin misafirleri için hazırlanan bir diğer özel yemek. Vanilyalı dondurma, tahin, nar pekmezi, şekerle kaplı ceviz ve susam ‘tuile’ ile servis edilen Dondurulmuş Baharatlı Bal Kabağı’nı mutlaka denemek isteyeceksiniz. Usta Şef Yannis Manikis’in yönetiminde kabağın çok özel yorumlanmasıyla sunulan bu menü, formuna özen gösterenler ve lezzet düşkünleri için 9 – 22 Mayıs tarihleri arasında Hilton İstanbul Bomonti’de 150 TL’ye sizleri bekliyor.
Tüm gün yemek konseptiyle öne çıkan ve ödüllü şef Yannis Manikis yönetimindeki The Globe Restaurant, dört açık pişirme istasyonuyla yerel ve uluslararası mutfaklardan seçkin örnekleri sunuyor. The Globe’da usta şef Yannis’in tüm yeteneklerinin bir arada sunulduğu Tadım Menüsü ise mutlaka yaşanması gereken sıra dışı bir gastronomi deneyimi.