Program, zeytine minnet yürüyüşüyle başladı ve Ayvalık’a özgü çeşitli etkinliklerle devam etti.Düzenlenen panelde Ayvalık zeytin ve zeytinyağının coğrafi işareti ve Unesco mirasına girmesinin ve Ayvalık’ın markalaşması ve tıpkı sloganları gibi Ulusal hedeflerinin tüm dünya olduğuna, bu doğa harikası yerin ülkemize uluslararası arenada da katma değer yaratacağına dikkat çekildi.
Ardından özellikle Ayhan Sicimoğlu ve değerli panelistler de ülkemizi dünya çapında yapılacak projelere gönüllü olarak destek vereceklerini ve bunun milli bir görev olduğunun, hep birlikte başarılabileceği mesajını verdiler.
Programın ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu kapanış konuşmasında ülkemizin ilk üç gıda ürününün zeytin, fındık ve üzüm olduğunu ifade ederken Ayvalık Ticaret Odası’nın Ayvalık zeytinyağının coğrafi işaretini alması ve şimdi bunu Avrupa’da tescil ettirmek için girişimlere başladığını da sözlerine ekleyerek sürecin takibi noktasında TOBB olarak gerekenin yapılacağını belirtti.