EĞİTİMİN AMACI
Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu, tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracıdır. FSSC 22000 sistemi, halihazırda var olan ISO 22000, ISO 22003 ve sektör ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonların kullanılarak, gıda sektörü kuruluşlarının uygulamasına olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.
ISO 22000 belgeli kuruluşlar, ilave gereksinimler ve sektör ön gereksinimlerini uygulayarak, GFSI(Global Food Safety Initiative) onaylı FSSC 22000 sertifikasına sahip olurlar. Amaçları tüm dünyada tüketicilere güvenli gıdanın tedarik edilmesini garantileyerek, yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesini desteklemektedir. FSSC 22000 belgelendirme programı, GFSI Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA(European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören bir programdır.
FSSC 22000’in 4.1 versiyonu Temmuz 2017’de yayınlanmış olup, 2017 Aralık sonuna kadar eski versiyon geçerlidir. 1 Ocak 2018’den itibaren versiyon 4.1’e göre denetim ve belgelendirme yapılacaktır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Kabul görmüş Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri ve geçmişleri
FSSC 22000 Standardı ile ilişkili diğer standartlar
ISO 22000, PAS 220 ilişkiler
PRP – Ön Gereksinim Programları, O-PRP Operasyonel Ön Gereksinim Programları ve standart ilişkileri
FSSC 22000 Standardının maddeleri ve açıklamaları
FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarına giriş
FSSC 22000 versiyon 4.1 ilave gereklilikleri
Sistemin gözden geçirmesi ve doğrulanması
Sistem dokümantasyon çalışmaları
Denetim süreci ve başvurularla ilgili bilgilere genel bakış
Vaka çalışmaları ve yaşanan temel hata kaynakları
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri.
Katılımcıların gıda ve içecek üretim sektöründe iş tecrübesine ve HACCP prensiplerine ait bilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Eğitimde HACCP Sistemi detaylarına yer verilmemektedir.
EĞİTİM TARİHİ: 24-25 Nisan,2018
EĞİTİMİN SÜRESİ: 2 gün
EĞİTMEN: Baş Denetçi Selda BAYRAKDAR
EĞİTİM YERİ: İzmir -Kaya Prestige
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com