Makarna; Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu bağışıklık sistemini güçlü tutmak için bazı ipuçları verdi. Bayburtluoğlu şu uyarılarda bulundu:
1.Meyve ve sebzeyi bolca ve mevsiminde tüketin.
Meyve ve sebze açısından şanslı bir ülkeyiz. Ancak meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek büyük önem taşıyor. Pazardan ya da marketten aldığınız ürünleri çok iyi yıkamak, organik olmayan gıdaları kabuksuz tüketmek gerekiyor.
Sirkeli suda bekletmek özellikle yeşillikler için önem taşıyor. Bu işlem böceklerden, larvalardan kurtulmanızı sağlıyor. Eğer dışarıda meyve ya da salata yiyorsanız; iyi yıkanmış, çok beklememiş olanları tüketmeye dikkat etmelisiniz.
2. Apiterapiyi beslenmenize ekleyin
Apiterapi yani arı ürünlerini bütün ailenin beslenmesine eklemekte fayda var. Propolisin kendisini ya da karışımlar halinde olanını tüketebilirsiniz. Küçük çocuklar için miktar daha az olmakla birlikte, apiterapi ürünleri bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı bir faktördür. Makarna; Lütfen! web sitesinde satılan birçok üründen biri mutlaka size ve ailenize uygun olacaktır.
3. Probiyotikler dostunuzdur.
Kefir bağışıklık sisteminize pozitif fayda sağlar. Bunun yanı sıra kendi probiyotikli yoğurdunuzu da yapmak isteyebilirsiniz. Hamileler ve emzirenler için de uygun ve sağlıklı olan bu ürünler hem dinç, hem de sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır.
4. Baharatlar birer mucizedir
Tarçın, zencefil, zerdeçal gibi baharatları küçük miktarlarda beslenmenize katın. Tarçının hası olarak bilinen ve www.makarnalütfen.com’da da bulabileceğiniz ‘Seylon Tarçını’nı içtiğiniz suya katarak tüketebilirsiniz.
5. Et ve balığın kalitelisini, az yağlısını tüketin. Dana, kuzu etine hindi iyi bir alternatif olabilir.
6.Yeşil çay çok faydalı.
Yeşil çayı çok demlemeden, çok haşlamadan ılık ılık tüketin. Propolisli balı yeşil çaya ekleyerek alacağınız faydayı artırabilirsiniz.
7. Yağlı tohumları çiğ tüketin.
Ülkemiz fındık ve badem cenneti olarak tüm dünyada tanınıyor. Çocukların beslenmesinde, ara öğün olarak, iftarda tatlının üzerine, sahurda bir avuç olmak üzere yağlı tohumları tüketebilirsiniz.
8. Baklagilleri ihmal etmeyin.
Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi gıdalar beslenmede büyük önem taşır. Özellikle az yağlı et ve kıyma ile yemeğinizi yapabilir, içine bir avuç da erişte atabilirsiniz. Dünya çapında ‘süper besin’ olarak kabul edilen ‘Ezogelin’ çorbamıza hak ettiği değeri verin, bol bol tüketin.
9. Tam tahıl tüketin
Dengeli bir şekilde tam tahılları tüketin. Erişte, şehriye, aşurelik buğday gibi birçok seçenek mevcut. Tam tahıllar ve ürünleri güçlü bir bağışıklık sistemi için vazgeçilmeziniz olsun.
Makarna, Lütfen! Hakkında:
Makarna, Lütfen!, aile beslenmesine daha fazla sebze katmak isteyen Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu’nun kadın girişimci kredisi ile 2012 senesinde kurduğu bir marka.
İlk olarak kerevizli erişte ile ailesini sevindiren Bayburtluoğlu daha sonra undan daha besleyici olan irmik ile üretime başlamaya karar verdi. Hem ailesi hem de yakın dostları tarafından sevilmesi üzerine bol sebzeli makarnalar iş fikrine dönüştü.
Bayburtluoğlu Kırklareli’ndeki tesisini kadın girişimci kredisi ile katkısız ve organik olarak,“bir gıda mühendisi anne” olarak kendi sofrasında görmek istediği gıdaları üretmeye başladı.
Altı yıl içinde istihdamı 9 kişiye çıkaran Tuğba Bayburtluoğlu bugün ek gıda çeşitlerinden köfte harcına, sebzeli makarnalardan eriştelere, şekersiz kek karışımlarından çorbalara pek çok gıdayı Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor.