EĞİTİMİN AMACI:
Bu eğitim, gıdalarda duyusal değerlendirmenin önemi, duyusal değerlendirmeyi etkileyen faktörler, panelist seçim metotları, duyusal test teknikleri ve tüketici testleri konularında genel bir bilgilendirme eğitimidir.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Duyusal Değerlendirmeye Giriş (Tanımı, önemi, kapsamı, gıda sektöründe kullanım amaçları)
Duyusal Değerlendirmeyi Etkileyen Faktörler
Duyusal Değerlendirme Laboratuvarı ( yerleşim, düzen vb. altyapısal gereklilikler)
Ürün Kontrolleri
Panelist Kontrolleri
Panelist Seçimi
Duyusal Test Teknikleri
Basit farklılık testleri: Eşlenmiş kıyaslama, üçgen testi vb.
Çoklu kıyaslama testleri: Sıralama testi, puanlama testi vb.
Tercih Testleri
Tüketici Testleri
Vaka çalışması
Koku testi (6 koku için)
Üçgen Test
Sıralama Testi
Sonuç Değerlendirme
KATILIMCI PROFİLİ:
Gıda endüstrisinde çalışan her düzeydeki personel
( Kalite, Üretim, Ar-Ge ve Satış & Pazarlama personeli öncelikli )
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTİM TARİHİ: 06 Haziran 2018
EGİTMEN : Gülce DURMAZ
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com
Detaylı Bilgi: www.karmalt.com