Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan ödüllü şef Ömür Akkor tarafından, Komili’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin ikinci kitabı yayımlandı. ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan lezzetlerine ışık tutuyor.
Türk Mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için Türkiye’yi gezen ünlü şef Ömür Akkor, çalışmalarını, Komili’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabının ikincisinde derledi.
Ömür Akkor, 300 bin kilometre yolu geride bırakarak Ege’den başlayan seyahatnamede; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinden yöresel tariflere yeni kitapta yer verdi.
‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ unutulmaya yüz tutan lezzetleri ortaya çıkarıyor
Eserin hazırlanmasına katkı sağlayan Komili, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sererek, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarmak amacıyla ünlü şef Ömür Akkor ile kitabın hazırlığında birlikte çalıştı. ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabının tanıtım toplantısında konuşan Bunge Gıda Direktörü Erman Erol, “Kurulduğumuz günden itibaren, tüketiciyi ön planda tutmak, kaliteden ödün vermemek, hep daha iyiyi sunmak, sektörü ilklerle tanıştırmak ve zeytinyağını tabiatın mucizesi olarak en iyi şekilde sofralara ulaştırmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ömür Akkor ile hazırladığımız Komili Lezzet Seyahatnamesi de bizim geleneklerimize ışık tutan, unutulan lezzetleri hatırlatan bir kitap. Böyle bir eserin ikincisini gastronomi dünyasına kazandırmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
Şef Ömür Akkor: “Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen daha çok lezzet var…”
Şef Ömür Akkor da “Kitabı hazırlarken amacım, en bilinen lezzetlerin peşinde bir liste hazırlamak değildi. Gezerek, tadarak öğrendiklerimi ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’nde, geniş kitlelerle paylaşmak istedim. 300 bin kilometre yolu arkamda bıraktım. İnanıyorum ki, ülkemizin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen birçok lezzet var. Biz de Komili ile birlikte bu lezzetleri keşfetmeye devam edeceğiz” dedi.
Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi kitabı online olarak http://bit.ly/LezzetSeyahatnamesi adresinden indirilebiliyor.
Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi
Kitabı destekleyen: Komili – BUNGE
Baskı: Oluşur Basım Hiz. San. Tic. A.Ş.
Metin redaksiyon: SPU Ajans
Fotoğraflar: Melek Kaya / Veysel Kaya / Semih Ural / M. Ömür Akkor
Tasarım: Haluk Sönmezer
M. Ömür Akkor Kimdir?
Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Halen ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir. Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor’un 19 kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250’ye yakın makalesi bulunmaktadır. Türkiye’de antik kazılarda görevli ilk ve tek mutfak şefi olan Ömür Akkor, televizyon programlarının yanı sıra yemek kültürü ve seyahat üzerine yazdığı yazılarla lezzet tutkunlarıyla buluşmaktadır.
Komili Hakkında
Türkiye’nin en köklü markalarından biri olan Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. 2017 yılında Bunge Gıda bünyesine giren Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Ege’nin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.