EĞİTİMİN AMACI:
Gıdaların üretiminde yasalara ve standartlara uyumluluk, güvenlik ve bütünlüğünün sağlanması için tüm işletme donanımlarının hijyenik prensiplere göre tasarlanması ve gıda güvenliğine uygun ekipman kullanılması son derecede önemlidir.
Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Dizayn Grubu (EHEDG) standartlarına göre hazırlanan bu eğitimin amacı ekipmanların ve tüm işletmenin hijyenik tasarımı hakkında genel bilgilendirme ve bilincin oluşturulmasıdır.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
Giriş: Hijyenik tasarım prensipleri
Alanlara ayırma:
– Yerleşim planı
– Bariyerler
Bina:
– Bina tasarımı, yapı malzeme seçimi
– Laboratuvar, kantin, soyunma odaları, tuvaletler
– Bina unsurları: Zeminler, drenajlar, çatılar, kapılar..
Proses ekipmanları:
– Ekipman özellikleri: Tasarımı, yerleşimi, platformlar, merdivenler..
– Ekipman malzeme kriterleri, metalik kaynaklar
– Ekipman temizlik ve dezenfeksiyonu
Yardımcı tesisler:
– Boru sistemleri
– Su sistemleri
– Havalandırma üniteleri
Bakım:
– Bina bakımı
– Servis ünitelerinin bakımı
– Ekipman bakımı
KATILIMCI PROFİLİ:
Üretim Bölüm Yöneticileri, Kalite Yöneticileri ve Çalışanları, Mühendisler
EĞİTİM TARİHİ: 11 Ağustos 2018
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTMEN: Prof. Dr. Y. Onur DEVRES (EHEDG Yetkili Eğitmen)
EĞİTİM YERİ: KARMA GRUP Etiket, Barkod ve Gıda Danışmanlık Ltd.Şti., BYOFFICE Plaza, Kozyatağı-İSTANBUL
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com
Detaylar: https://www.karmalt.com/egitim/hijyenik-tasarim-bilgilendirme-egitimiehedg/