Her geçen gün artan dünya nüfusuna sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir gıda hedefi doğrultusunda sektörde farkındalık yaratmak ve gıda sistemlerinde sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmak amacıyla iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar bu yıl 4. kez Sürdürülebilir Gıda Konferansı ile bir araya geliyor.
17 Ekim 2018 Tarihinde Fairmont Quasar Hotel’de gerçekleştirilecek Konferansa 20’ye yakın konuşmacı katılacak.
GIDANIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMEK
2024 yılına kadar 8 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusunu sürdürülebilir, güvenli ve sağlıklı bir şekilde beslemek dünya gıda endüstrisinin karşı karşıya olduğu kritik konuların başında geliyor. Günümüzde teknolojinin toplumdaki artan rolüne uyum sağlamanın yanı sıra, tüketicinin daha besleyici, kişiselleştirilmiş ve izlenebilir gıda talebine cevap verme ihtiyacı da giderek artıyor. Tüm bu konuları tartışmak üzere TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi, “Gıdanın Geleceğini Şekillendirmek” teması ile Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2018 ’i gerçekleştiriyor.
NELER KONUŞULACAK?
Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2018 bugünün gıda ile ilgili sorunlarına bütünsel bir yaklaşımla öncülük etmeyi amaçlamaktadır. Nüfus artışı, iklim değişikliği, insan sağlığı, kaynak yönetimi, sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği, bilim ve araştırmanın bağımsız alanları olmalarının yanı sıra önemli siyasi konular da olup ve heyecan verici iş fırsatlarını kapsamaktadır. Ne yediğimiz sadece bizim sağlığımızı belirlemez, aynı zamanda gezegenimizin sağlığına da karar verir. Bu yıl konferansta sürdürülebilir gıda tedarik ve tüketimi için; tüketici davranışlarından şeffaf tedarik zincirine, ambalajlamadan gıda atığına, çevresel etkilerden sürdürülebilir tarıma, sürdürülebilir perakende zincirlerinden ekosistemin korunmasına kadar pek çok konu paylaşılacak.