EĞİTİMİN AMACI:
Tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumlarda çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak hazırlanmış olan Yönetmelik çerçevesi içinde, gıda katkı maddelerinin listeleri ile gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını ve etiketleme kurallarını içeren Yönetmelik hakkında katılımcılara detaylı bir bilgi sunulmaktadır. Gıda katkı maddelerinin gıdalarda kullanımı ile birlikte, renklendiriciler ve tatlandırıcılar için de yasal mevzuatın belirlediği hükümler ile kullanım koşullarına yer verilmektedir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- Gıda katkı maddelerinin kullanılmasına ilişkin genel koşullar ve kullanım miktarları
- Tatlandırıcılar ve Renklendiriciler için özel hükümler ve kullanım koşulları
- Gıda katkı maddelerinin fonksiyonel sınıfları
- Gıda katkı maddelerinin işlenmemiş gıdalardaki kullanımı
- Gıda katkı maddelerinin bebeklere ve küçük çocuklara yönelik gıdalarda kullanımı
- Taşınma prensibi
- Geleneksel gıdalarda katkı maddeleri
- Son tüketiciye sunulacak veya sunulmayacak olan gıda katkı maddelerinin genel etiketleme kuralları
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek üretim sektörü ile ithalat konularında çalışan veya çalışmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri ile Yönetmelikle ilgili tüm güncel yasal mevzuata dayalı bilgileri alarak, uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri ile gıda ithalatçıları.
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTMEN: Tülay DEMİR
İLETİŞİM: 0216 906 00 40
https://www.karmalt.com/egitim/turk-gida-kodeksi-katki-maddeleri-yonetmeligi-egitimi/