EĞİTİMİN AMACI:
Bu eğitimde ISO 22000’in 2005 versiyonu ile 2018 versiyonu arasındaki farklılıklar açıklanmakta olup, 2005 versiyonuna sahip işletmeler için geçiş eğitimidir.
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda endüstrisi için hazırlanmış, gıda güvenliği risklerinin ön koşul programları ve HACCP’i temel alan uluslararası bir standarttır. Haziran, 2018 de yayınlanan revize standardın temel değişikliklerini bu eğitim ile aktarıyoruz.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
ISO 22000 :2018 versiyonunda, üst düzey liderlik, taahhüt, uyum, amaç, karşılaşılan risk ve fırsatlar ve puko döngüsü üzerine özellikle vurgu yapılmaktadır.
En belirgin değişiklik standardın yeni yüksek seviyeli(HLS) yapısıdır. Bu yapı, çevre, iş sağlığı ve güvenliği veya iş sürekliliği gibi özellikle çoklu yönetim sistemi kullanan kuruluşların yönetim sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırmasını sağlamaktadır.
Diğer bir önemli değişiklik ise standardın risk tabanlı yaklaşımdır. Bu eğitimde 4 temel değişiklik aktarılacaktır.Yüksek Seviye Yapı, Risk Yaklaşımı, HACCP ilkelerini kapsayan PUKO döngüsü ve anahtar terimler (ÖGP, KKN ) arasındaki farklılıklar açıklanacaktır. ISO 22000: 2018’de HACCP sistematiği ile ilgili olarak ISO 22000: 2005’e göre önemli değişiklikler vardır.
KATILIMCI PROFİLİ: ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin kurulması, uygulanması, iyileştirilmesi ve izlenmesinde rol alacak olan personeller,katılımcıların ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardı ile ilgili temel bilgilere sahip olması önerilmektedir.
EĞİTİM TARİHİ: 14 Mart, 2019
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTMEN: Tülay KAHRAMAN
EĞİTİM YERİ: ByOtel
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 /info@karmalt.com