Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 azaldı.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 128 bin 986 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %16,5 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 757 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 743 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %67,5 azaldı.
Yoğurt üretimi 89 bin 116 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 azaldı. Ayran üretimi ise 53 bin 527 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,8 azalış gösterdi.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre %2,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 azaldı.