Mayıs Haziran 2019 Sayımız
Ramazanın bereketiyle başlayan mayıs sayımızda sizler için yaz ve ramazan
tatlarına değindik. İçecekler olan dosya konumuzun yanı sıra sizleri ramazana
özgü temalarla buluşturduk.
Bu sayımızın başlıca içeriklerine değinecek olursak içecek sektörü beraberinde
genel anlamda gıda sektöründeki önemli gelişmeleri de aktardık.
Global gıda sektörü gelişmelerini Perspektif bölümümüzde kaleme alan TÜGİS
Yönetim Kurulu ve dergimiz Yayın Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş küresel
değerlendirmelerde bulundu.
Gıda sanayimizin hızla ilerleyen firmalarından Modern Çikolata’nın hikayesini sizlerle paylaştık.
Ramazan ayında olmamız sebebiyle ağırladığımız köklü firmalardan Hacı Bekir ile sayfalarımıza “Demir Hindi” şerbeti üzerine nostaljik bir tat bıraktık.
İçecek sektörünün olmazsa olmazı olan markalardan son trendleri sizlere
aktardık. Sürdürülebilir gıda temalı “Yeşil Vadi” sayfalarımızda geçtiğimiz günlerde enerji verimliliği ödülü alan Aytaç Gıda’ya sanayimize kattığı değerden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
Emin adımlarla büyüyen Beşler Et’den Genel Müdürleri ve Yönetim Kurulu Üyesi
Yılmaz Buldu ile firmanın 1945 yılından günümüze gelen hikayesini ve son
dönemde gıda sektöründeki başarılı girişimlerine dair söyleşimiz oldu.
Beyaz Et konusunda sektörün nabzı Besdbir ile Antalya’da 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde attı. Konusunda uzman değerlerin ağırlandığı kongre doyurucu paneller ve konularla doluydu. Gala gecesinde katkıda bulunanlara verilen plaket takdiminde dergimizi de medya sponsoru olarak onurlandırdılar, kendilerine teşekkür ederiz.
Bir diğer gururumuz ise gençlerimizdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci kongresi için bu büyük yüreklere değebilmenin farkındalığı adına basın sponsoru olduk.
Ayrıca her sayımızda üniversitelerimizin önemine değinmek üzere oluşturulan
köşemizde bu sayı Yıldız Teknik Üniversitesi’ni sizlere tanıttık.
11 ayın sultanı Ramazan’ın her daim vurgulanan paylaşma mottosunu hep
yaşayacağımız nice ramazanlar, nice bayramlar dileriz.